Nemini parcetur

În afară de Dănutz toate personajele sunt ireale

Eram în clasa a X-a, în prima oră de după vacanţa iarnă, luni dimineaţă. Exact în clasa a X-a Ţ, o clasă de virgini care primeau 3 la fizică şi nu aveau internet, după ce am sărbătorit şi noi un revelion la care nu am îndrăznit să pişcăm prea multe buci.

Intră proful de mate spăşit, cu faţa în pământ, negru pe la ochi, oftând a corvoadă, de parcă n-ar fi sărbătorit şi el intrarea în ultimul an de secol XX. Suflă greu de două ori, pune catalogul pe catedră, pierde două minute cu privirea prin geam, fix în grădina vecinului de vis-a-vis de liceu, după care mormăie ceva, gen „copii, mă bucur să vă revăd! Ce vreţi să faceţi voi în noul an?” Ha? WTF? Ce l-a apucat? Ale dracului să fie temele de vacanţă. Ăsta şi-a uitat de ele.

Ia zi mă Băscuţă, tu ce ţi-ai propus să faci în noul an? Aaa, deci, io, să vedeţi, se scarpină de două ori pe unde apucă, să reiau algebra de clasa a IX-a şi să rezolv toate problemele din culegeri prin algoritmi informatici. He he! Bine măi Băscuţă! Tu întotdeauna ai fost copil bun mă!

Tu Fifi! Tu ce vrei să faci anul acesta? Io, deci, io vreau să o iau sus de la toţi din a doişp… Adică vreau să iau la parcurs anticipat toată matematica până în a doişpea. Bine tu Fifi! Poate o să şi reuşeşti. Succes!

Pistolarule tu? Ia zi, ai mai fumat? Pistolarul îşi scoate repede mâinile din chiloţii colegelor de bancă. La ce te-ai gândit pentru anul acesta? Păi, io anul acesta vreau să fac o excursie până în Cuba. Da mă Vânătorule? O excursie în Cuba? Ai pe cineva pe acolo? Până să răspundă Pistolarul, profu cu cearcăne lungite ţinteşte spre mine, singurul elev cu stilou din toată clasa. Dănutz tu ce ţi-ai propus? Hai, de la tine aştept un răspuns cuminte. Dănutz se arcuieşte în poziţie de drepţi: Io vreau să citesc mai mult decât în anul ce a trecut! Hohote isterice din partea lui, urmate de triluri acţionate reflexiv ale evlavioaselor de pe partea dreaptă. I-auzi la ăsta. Atât mă? Să citeşti mai mult? Da, aşa pur şi simplu. Taci mă că te scot la tablă şi îţi dau un 1 dacă nu ştii.

Se scoală şi merge apăsat pe umeri, parcă, de doi bolovani sisifici, se plimbă printre bănci, Pistolarul revine cu mâinile în chiloţi. „Ştiţi copii, cât îmi pare mie de bine să vă revăd iar, dar s-ar putea să ne vedem pentru ultima oară”, şi îşi înghite două sughiţuri, suflă prelung nasul într-o batistă cu broderie roşie. „Îmi pare rău că nu v-am cunoscut mai bine până acum şi nu am mers toţi la bere. Sper că sunteţi voi măcar împăcaţi”. Izbucneşte în hohote de plâns ascunse în palme. Ziua aia nu ne-am bulgărit dar nici logaritmi nu am mai rezolvat.

Cu două zile înainte, un nene celebru, Hâncu pe numele lui, anunţase pe la toate televiziunile un cutremur de 8 grade pentru Marţi…

Reclame

4 răspunsuri to “Nemini parcetur”

  1. na si… dupa marti? ce s-a intamplat?

  2. dupa marti am inceput sa facem logaritmi dar tot n-am iesit la bere. si unii tot virgini au ramas…

  3. SarcasticDog Says:

    un motto revizuit pentru postul de fata „Ancorat in realitate si raportat la sinergia faptelor, recursul la universalitate eludeaza meandrele concretului precum o ubicuitate mascata de propriile inhibitii legate de logaritmii naturali”

  4. „the dacs come from the tracs, hmm hmm” more likely

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: