Explicaţii?

Prima dată îi vezi mustaţa. După aceea îl dibuieşti şi pe el. În fiecare dimineaţă pe acelaşi scaun, în primul rând al autobuzului. Încrezător, scrutează cu privirea pe toţi care intră. Şi câteodată are şi un interlocutor cu care împărtăşeşte gânduri şi impresii. De fapt le împărtăşeşte cu încă 20 de persoane din jurul lui. Şi are subiecte aşa de interesante încât toţi stau şi-l ascultă. Băbuţele zâmbesc subţire şi dau din cap aprobator. Om cultivat. Ce mai poţi adăuga, cum poţi să-l contrazici când îţi expune situaţia drumurilor din Spania sau când relatează cum se munceşte acolo. Mai dă şi verdicte. Zice că soluţiile trebuie să vină de la ţările astea mai dezvoltate. Oamenii ăia deştepţi au descoperit cu aparatele lor că de fapt ziua nu are 24 de ore, numai vreo 16. De la el ştiu. Mai departe, abordează teme de discuţie precum programa şcolară, cum se mai învaţă în România, Băsescu, UE. E greu şi să le enumeri dar să le mai şi dezbaţi. Şi vei vedea că omul are dreptate din privirea lui şi din neclintirea mustaţei alea groase. Priveşte atent, cu luare aminte, blând ca un bunic, deşi sunt sigur că nu are nepoţi. Are un aer destul de tineresc, sare zvelt pe locul din primul rând pe care nu îl cedează niciodată.

Ieri l-am întâlnit în staţie. Ce credeţi că avea sub mustaţă? Un chiştoc de ţigară. Oare să fi avut vreo semnificaţie?

Reclame

3 răspunsuri to “Explicaţii?”

  1. Ladystarlight Says:

    chiştoc aprins au ba?

  2. aprins.
    altfel nu avea farmec.

  3. Asa e. Autobuzul, microbuzul sau orice cutie de tabla pe roate produce fel si fel de figuri pitoresti, gata de pus in nuvela. Sau pe blog. Danutz al nostru poseda un simt acut al inregistrarii critice a tot ceea ce se petrece, semnificativ, in jurul lui, asa ca nu-i puteau scapa detaliile astea de comportament si caracter ale batranului nostru.
    Ce ma surprinde nu e faptul ca el vede si scrie ce vede, ci faptul ca nu a fost in stare sa il convinga pe batran sa isi fac un blog. Am avea ce citi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: