Kahuna please! Double one.


The Big Kahuna
este o producţie în care se îmbină fericit motive ca religia, stilul de viaţă şi supravieţuirea, camuflată în lubrifianţi industriali. Filmul ăsta e unul din acelea la care aştepţi un happy ending doar din egoismul de a te elibera de tensiunea acumulată treptat. Te loveşte o replică cu directă consecinţă pierderea echilibrului, nu te dezmeticeşti bine şi te mai doboară una. Şi ca totul să fie de bun simţ până la capăt, se sfârşeşte cu un zâmbet care conciliază două lumi, aparent intersectate doar accidental.

Greed is good. Or is it? Începutul ni-l arată pe Phil (Danny DeVito) şi pe Bob într-un apartament de hotel. Phil – om trecut de prima tinereţe, tip relaxat, fumător înrăit ce se cultivă citind Penthouse cu picioarele ridicate. Bob – un tânăr, produs tipic al societăţii paternaliste, care şi-a lăsat evident amprenta asupra caracterului şi comportărilor lui. Un tocilar, proaspăt absolvent de studii superioare şi ca tacâmul să fie complet, căsătorit şi îndrăgostit, poate tot din convenţie. Odată cu intrarea lui Larry(Kevin Spacey) în scenă, bun prieten şi partener de lucru al lui Phil, viziunea nonconformistă a acestuia se izbeşte de vederile cuminţi ale tânărului. De aici rezultă un concurs de situaţii încărcate de umor fin, încrâncenare înfundată sau defulată şi resemnare.

Cele două direcţii întruchipate sunt rezultatele directe a ceea ce se doreşte şi a ceea ce generează în fapt societatea actuală. Mai mult nu zic, să nu iasă o cronică conformistă… 😛

Reclame

5 răspunsuri to “Kahuna please! Double one.”

  1. stai linistit, ca n-a iesit conformista..a iesit pur si simplu. ideea e ca m-ai facut curios sa vad filmul. si asta, nu-i asa, e destul. si daca n-as sti ca ai o cultura bogata, te-as intreba cum de ai vazut atatea filme, ca sa oti scrie in felul asta. salutare

  2. Zice IMDb-ul ca n-ar fi ashe mishtau. Io zic sa-si baje criticele in fund, ca a ta e mai mijto!

    P.S.: io nu scriu gresit ca mama focului, asa ca un adolescent in cautare de un san proaspat, dar am zas sa fac o ecsceptzie de data hasta. La vista!

  3. Inca ceva. Sa nu se astepte cititorii acestui blog la comentarii, din partea mea, foarte in tema cu postul la care sunt atasate, ca nu-i cazu’.

    Si, daca va intrebati „Ce naiba scrie asta numa prostii aici?!”, recititi propozitia de mai sus. Daca intrebarea persista, adresati-va medicului sau farmacistului.

  4. mie mi-o placut. scenariul e construit pe o piesa de teatru. personaje putine, replici cu greutate. sensurile le culege fiecare.

  5. I’m still waiting, you know …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: