Viaţa între pieţe

schlampe.jpg

Totul începe în Piaţa Dorobanţilor. Mică, liniştită şi foarte şic. Tăticul face orice ca buburuza lui să ajungă la liceul din această zonă, unde mai pui la socoteală că e şi aproape de casă. Aici, cea mică, îmbrăcată în haine de câteva sute de euro, se simte în largul ei. Asta e şcoala unde poate întâlni colegi şi colege cu care să-şi poată cheltui banii de buzunar prin localurile de vedete. Aici poate să-l întâlnească pe Făt-Frumos, cu părul destul de lung să nu se lase să i se vadă vreodată ochii şi mereu cu skate-board-ul la el. Astfel, micuţa îşi scoate uşor nasul în societatea „high heels”. Fermecătoare şi încă pură, foarte îngrijită şi „glamorous” visează la un destin eliberat de mâna părinţilor care restricţionează. Ifose şi fiţe, angoase şi frământări, o împiedică pe mica prinţesă să observe cât farmec lasă în urma ei.
Când vine bacalaureatul, încep să apără şi întrebările cu privire la drumul pe care domnişoara va trebui să-l aleagă pe mai departe. Nu este foarte greu să iei o decizie. Piaţa Romană, cu ASE-ul, este soluţia. Fiica va putea deprinde aici aptitudinile necesare pentru a gestiona moştenirea care o aşteaptă. Este uşor să o recunoşti aici. Când mai dă pe la şcoală, coboară din Peugeot-ul care parchează în faţa intrării principale. Peste câteva luni va coborî dintr-un Mercedes, după altă bucată de vreme dintr-un BMW şi tot aşa. Când îşi face intrarea în sala de curs, va tăia respiraţia tuturor, inclusiv a profesorului care a ajuns la cursuri cu o Dacie de 20 de ani sau mai fericit cu RATB-ul. Începe apoi prelegerea profesorului despre cultura antreprenorială, care nu prea reuşeşte să capteze atenţia bieţilor studenţi, preocupaţi de găsirea unei replici care să o dea pe spate pe zâna din faţa lor. Până să se trezească, fata a şi plecat cu ochelaristul pe care nici unul nu-l lua în calcul sau poate cu metrosexualul care a nimerit şi el din întâmplare la un curs.
În timpul sesiunii, fata noastră va fi uşor de distins dintre celelalte. Pe când toate colegele ei sunt palide, cu privirea aţintită spre vârful pantofilor, şi slăbite fără dietă, ea se afişează foarte încrezătoare, cu o carte pe care scrie ”The path to success” în mână. Decolteul generos face să ţi se ridice şi firele din barbă şi îţi imprimă un zâmbet care persistă până ce te loveşti cu capul de stâlpul acoperit cu afişe de anunţ pentru concerte metaliste.
După terminarea facultăţii, vine şi momentul pentru o nouă schimbare. Schimbare de piaţă. Următoarea care vine este cea a Aviatorilor (Charles de Gaulle pentru cei mai tineri). Aici, un birou spaţios cu vedere generoasă şi dotat după toate standardele de confort, îi permite domnişoarei să ia cele mai potrivite decizii. Dintre toate privirile care s-au aţintit asupra ei, cea a şmecherului cu biroul la III, care conduce Bentley-ul lu’ tat’so i s-a părut cea mai interesantă. Tocmai a cerut-o de nevastă la o cină romantică.

Într-o după masă, stând cu el la o terasă de fiţe din Dorobanţilor a observat zidurile liceului în care a învăţat. Profu’ care a trecut şi a văzut-o la masă nu a mai apostrofat-o ci a salutat-o zâmbind sec…


***

Pentru a face textele mai plăcute la vedere şi pentru a nu mai fute creierii sau cel puţin să-i fut într-un mod mai plăcut, de azi înainte am să încerc să ataşez post-urilor câte o poză. Pentru început avem eine deutsche Schlampe, sau cel puţin aşa se recomandă. Hefner, ţine-te că te ajung din urmă! 🙂

Reclame

3 răspunsuri to “Viaţa între pieţe”

 1. Cred ca postul acesta este despre masini. Sau despre elicoptere. Sau despre criza din invatamant. Neintelegand post-ul cu cafeaua si limonada – precum ai spus – nu vad cum as putea pricepe asa ceva. E coruptie, trafic de influenta, erotism sugerat si alte alea alea pe aici… Totusi sa dau cu parerea in populatie – datul cu parerea e sport national.

  Pai, sincer prefer post-urile in care se vede latura ta soft. Scurt pe doi. Aici faci ceea ce face tot romanul care, frustrat ca nu isi poate permite un Lamborghini Gallardo cu care sa-i faca muci pe vecini si prieteni, dar care in acelasi timp citeste „Dilema veche” si realizeaza ca e superior prostimii: pe scurt, critica societatii. Ne roade ciuda ca desi suntem finuti si inteligenti ramanem in urma unor mucosi care pot inchide si masina cu telecomanda, nu doar televizorul, ca noi.

  Si ai dreptate ma puiule, ai dreptate. Imi doresc si eu foarte mult sa am un tanc cu care sa trec peste cateva Mercedes-uri tinand teapan degetul mijlociu de la mana dreapta. In secret imi ocnstruiesc un aruncator de flacari cu care sa extermin populatia care nu a citit Eminescu si Nietzsche. Buuuuun! Toate bune si frumoase. Nu zic ca te inseli, ci ca poti scrie mai bine, despre lucruri mai bune. Hai sa lasam copii de mosieri care ne iau fata si la semafor si la loculd e munca si sa scriem despre altceva.

  P.S.: Pozele ar trebui sa fie un fel de alifie pentru raporturile secsuale de care vorbeai? Dupa mine sunt frectie la un picior de lemn. Lasa dom’le tecstul sa vorbeasca si gata.

  P.P.S.: Daca si postul asta era despre altceva in realitate imi dau demisia din invatamant si ma retrag in munti – dar doar dupa ce trec pe la Virgil Iantu sa declar pe propria raspundere ca sunt retardat.

 2. Dle Panişăr,

  1. io mi-am făcut deja muci vecinii fără Lamborghini
  2. nu îmi doresc să fiu şi nu sunt superior prostimii: chiar o iubesc.
  3. da, fac critica societăţii
  4. nu mă mai roade nimic, poate cel mult guma de la chiloţi
  5. poate pot scrie şi mai bine. încerc, fac tot posibilul
  6. îmi place să scriu ŞI despre copiii de moşier
  7. care raporturi secsuale??????????????
  8. îmi place şi imaginea şi poate grăi mai tare la un loc cu tecstul
  9. nu te retrage în munţi, stăi şi predă în continuare
  10. cred şi eu că am dreptate.

  Lămurit?

 3. ThePunisher Says:

  D-le. Mărgelatu’

  1. aiurea!
  2. aiurea!
  3. aiurea!
  4. aiurea!
  5. da, asa e si astept sa o faci
  6. nu iti pot rapi aceasta placere… e drept
  7. citez „Pentru a face textele mai plăcute la vedere şi pentru a nu mai fute creierii sau cel puţin să-i fut într-un mod mai plăcut…”
  8. era doar o opinie, ok
  9. bine
  10. tocmai asta e fain, multitudinea de interpretari posibile. Da, si tu ai dreptate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: